Foglaljon most!

Adatkezelés

Adatkezelés

  1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Relax Gastro & Hotel GmbH (székhely: St. Georgen ob Murau 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau , Ausztria, cégjegyzékszám: FN 431487h), szálloda üzemeltetőjeként minden esetben biztosítja az általa kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelés jogszerűségét és célszerűségét. E tájékoztató célja, hogy a szállást foglaló, személyes adataikat megadó vendégeink már a foglalás, illetve személyes adataik megadása előtt megfelelő információkat kaphassanak arról, hogy cégünk adataikat milyen feltételek és garanciák mellett, mennyi ideig kezeli. Az e tájékoztatóban foglaltakhoz cégünk minden személyes adatkezeléssel járó esetben tartja magát, az itt leírtakat magunkra nézve kötelezőnek tartjuk.

Fenntartjuk ugyanakkor a jelen egyoldalú jognyilatkozatban leírtak megváltoztatásának jogát, ez esetben az érintetteket előzetesen tájékoztatni fogjuk.  Kérjük, amennyiben kérdése van az e tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban, írjon levelet vagy e-mailt nekünk. Cégünk tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak, illetve némely esetben az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
Adatkezeléseink megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak, különösen a következőknek:

  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban :„GDPR”)

Cégünk adatai, elérhetőségei a következők:

  • Név: Relax Gastro & Hotel GmbH
  • Székhely: Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau, Ausztria
  • Cégjegyzékszám: FN 431487h (az Osztrák Köztársaság cégjegyzékében bejegyezve)
  • Adószám: ATU71551402
  • Telefonszám: +43 3537 211
  • E-mail:reservierung@alpenblickkreischberg.at s

Az egyes adatkezeléseinkkel kapcsolatban a következő tájékoztatásokat adjuk.

  1. SZÁLLÁSNYÚJTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
    A cégünk által üzemeltetett Hotel Alpenblick (Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau Ausztria) szállodában vendégeink szállásszolgáltatásokat,
    éttermi szolgáltatásokat és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat vehetnek igénybe.
    A személyes adatok kezelője: Hotel Alpenblick (székhely: Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau Ausztria, cégjegyzékszám: FN 431487h)
    Az adatkezelés célja: a szállásnyújtással kapcsolatos adminisztráció elvégzése, számlázás, egyéni
    igények kezelése.
    Az adatkezelés jogalapja: a szállást foglaló személy előzetes hozzájárulása.
    A kezelt személyes adatok köre: megszólítás; vezetéknév és keresztnév; lakcím (ország,
    irányítószám, város, utca, házszám; telefonszám; e-mail cím; gazdasági társaság esetében cégnév és
    székhely, bankkártya száma, azonosító igazolványokon szereplő adatok, gépkocsi rendszáma.
    Az adatkezelés a számviteli rend betartása érdekében: a bizonylat kiállításától számított hét év.
    Az adatkezelés időtartama az idegenrendészeti törvénynek való megfelelés érdekében: a vendég távozásától számított három év.


    Az adatkezelés időtartama a vendéggel való kapcsolattartás és a vendég minőségi kiszolgálása
    érdekében
    : a tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: nem jön létre szerződés a
szállodai szobára vonatkozóan.
Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)
a) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
b) kérelmezheti azok helyesbítését,
c) kérelmezheti azok törlését,
d) kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok
kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse
meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más
céllal az adatot ne kezelje),
e) tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
f) gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult
arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja,
továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa
cégünk.
Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és
szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

  1. ONLINE SZÁLLÁSFOGLALÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

Cégünk lehetőséget biztosít online szállásfoglalásra annak érdekében, hogy gyors, kényelmes és
költségmentes módon foglalhasson szobát a Hotel Alpenblick szállodába.
A személyes adatok kezelője: Hotel Alpenblick (székhely: Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau Ausztria, cégjegyzékszám: FN 431487h)
Az adatkezelés célja: a szállásfoglalás megkönnyítése, költségmentessé, hatékonyabbá tétele.
Az adatkezelés jogalapja: a szállást foglaló személy előzetes hozzájárulása.
A kezelt személyes adatok köre: megszólítás; vezetéknév és keresztnév; lakcím (ország,
irányítószám, város, utca, házszám; telefonszám; e-mail cím; gazdasági társaság esetében cégnév és
székhely, bankkártya száma (azonosító, kártyán szereplő név).
Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.
Adatfeldolgozó igénybevétele: cégünk az online szállásrendszerhez informatikai szolgáltató
segítségét veszi igénybe a következők szerint.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: nem jön létre szerződés a
szállodai szobára vonatkozóan.
Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)
g) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
h) kérelmezheti azok helyesbítését,
i) kérelmezheti azok törlését,
j) kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok
kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse
meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más
céllal az adatot ne kezelje),
k) tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
l) gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult
arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja,
továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa
cégünk.
Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és
szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

  1. AJÁNLATKÉRÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
    Cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy elektronikus úton ajánlatot kérjenek vendégeink. Az ajánlatot
    automatizált rendszer útján, a szabad kapacitásokra is figyelemmel adja meg cégünk.
    A személyes adatok kezelője: Hotel Alpenblick (székhely: Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau Ausztria, cégjegyzékszám: FN 431487h)

    Az adatkezelés célja: előzetes tájékozódás a szálloda árairól
    Az adatkezelés jogalapja: a szállást foglaló személy előzetes hozzájárulása, GDPR 6. cikk (1)
    bekezdés a) pont, illetve az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére
    történő lépések megtételéhez szükséges – GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont
    A kezelt személyes adatok köre: megszólítás; vezetéknév és keresztnév; telefonszám; e-mail cím;
    szállóvendégek száma.
    Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: A szálloda nem tud ajánlatot adni.
Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)
a) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
b) kérelmezheti azok helyesbítését,
c) kérelmezheti azok törlését,
d) kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok
kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse
meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más
céllal az adatot ne kezelje),
e) tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
f) gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult
arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja,
továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa
cégünk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és
szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

 

 

 

  1. HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS
    Cégünk hírlevél útján tartja a kapcsolatot vendégeivel, akiknek a figyelmébe ajánlja szolgáltatásait, a
    működésével kapcsolatos újdonságokról, akciókról tájékoztatja.
    A személyes adatok kezelője: Hotel Alpenblick (székhely: Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau Ausztria, cégjegyzékszám: FN 431487h)
    Az adatkezelés célja: kapcsolattartás a potenciális szállóvendégekkel
    Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása – GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
    A jogos érdek megjelölése: a partnerekkel, szállóvendégekkel kialakított üzleti kapcsolatok
    fenntartása, fejlesztése
    A kezelt személyes adatok köre: név, e-mail cím
    Az adatkezelés időtartama: cégünk a hírlevélről való leiratkozásig kezeli az e-mail címeket

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az érintett nem kap hírlevelet
cégünktől.
Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)
a) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést

  1. b) kérelmezheti azok helyesbítését,
    c) kérelmezheti azok törlését,
    d) kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok
    kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse
    meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más
    céllal az adatot ne kezelje),
    e) tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
    f) gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult
    arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja,
    továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa
    cégünk.
    A hírlevélről bármikor leiratkozhat a cégünknek az reservierung@alpenblickkreischberg.at címre küldött levelével,
    vagy a hírlevélben a leiratkozás ikonra történő kattintással. Ebben az esetben e-mail címét
    haladéktalanul töröljük az adatbázisunkból.
    Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és
    szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
  2. ELÉGEDETTSÉGMÉRÉSSEL KAPCSOLATOS SZEMÉLYES ADATKEZELÉS
    Szállodaként célunk, hogy vendégeinknek szolgáltatásainkat magas színvonalon nyújtsuk, ezért
    folyamatosan kérünk visszajelzést vendégeinktől a szállodánkban tartózkodásuk során gyűjtött
    tapasztalataikról.
    A személyes adatok kezelője: Hotel Alpenblick (székhely: Kreischberg 2/1, 8861 St. Georgen ob Murau Ausztria, cégjegyzékszám: FN 431487h)
    Az adatkezelés célja: visszajelzés kérése a szállóvendégektől szolgáltatásaink további fejlesztése,
    javítása érdekében.
    Az adatkezelés jogalapja: a szálloda üzemeltetőjének jogos érdeke– GDPR 6. cikk (1) bekezdés f)
    pont.
    A jogos érdek megjelölése: cégünknek jogos érdeke fűződik ahhoz, hogy a visszajelzések alapján
    szolgáltatásaink fejlesztéséhez információt kapjunk.
    A kezelt személyes adatok köre: név, nem, e-mail cím.
    Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az érintett nem kap
elégedettségmérő kérdőívet cégünktől.
Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)
a) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
b) kérelmezheti azok helyesbítését,
c) kérelmezheti azok törlését,
d) kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok
kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse
meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más
céllal az adatot ne kezelje),
e) tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
f) gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult
arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja,
továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa
cégünk.
Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és
szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
 

  1. COOKIE KEZELÉS
    Az Adatkezelő a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot,
    ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy
    korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó
    aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.


    Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, nyomon követése, egymástól való
    megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott
    adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, webanalitikai mérések, személyre szabott
    kiszolgálás.
    Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
    A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.
    Az adatkezelés időtartama: maximum 90 nap
    Az adatkezeléssel kapcsolatos további információk: A sütit a felhasználó képes törölni saját
    számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a
    böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü
    alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.
    Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a szolgáltatás igénybevételének
    lehetetlenülése a fenti, 2-5. pontokban körülírt szolgáltatások tekintetében.

 

8.HONLAP SZERVERNAPLÓZÁSA
A nethotelbooking.net weblap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a felhasználó
tevékenységét.
Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a szolgáltató a szolgáltatások működésének
ellenőrzése, a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.
Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Cégünknek jogos érdeke fűződik a weboldal biztonságos működéséhez.
A kezelt személyes adatok típusa: azonosítószám, dátum, időpont, a meglátogatott oldal címe.
Az adatkezelés időtartama: maximum 90 nap.

 

További információk: cégünk a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más
információval nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik. A
meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására
nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva
alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.
Külső szolgáltatók naplózással kapcsolatos adatkezelése:
A portál html kódja a cégünktől független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató
hivatkozásokat tartalmaz. A külső szolgáltató szervere közvetlenül a felhasználó számítógépével áll
kapcsolatban. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy e hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás, a felhasználó böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat (pl. IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, egérmutató mozgása, meglátogatott oldal címe és a látogatás időpontja) képesek gyűjteni. Az IP cím olyan számsorozat, mellyel az internetre fellépő felhasználók számítógépei, mobil eszközei egyértelműen azonosíthatók.

 

Az IP címek segítségével akár földrajzilag is lokalizálható az adott számítógépet használó látogató. A
meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására
nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva
alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.

  1. EGYÉB ADATKEZELÉSEK
    E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy egyes hatóságok, közfeladatot ellátó szervek, bíróságok személyes adatok közlése céljából megkereshetik cégünket. Cégünk e szervek részére – amennyiben az érintett szerv a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, és amennyiben a megkeresés teljesítését jogszabály írja elő.
  2. A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA
    Cégünk számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyen és az adatfeldolgozó
    által bérelt szervereken találhatók meg. Cégünk a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás
    nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:
    a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
    b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
    c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
    d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.
    Különös gondossággal figyelünk az adatok biztonságára, megtesszük továbbá azokat a technikai és
    szervezési intézkedéseket és kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek a GDPR szerinti
    garanciák érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védjük
    különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy
    megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika
    megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
    Cégünk és partnereink informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott
    csalás, a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető
    támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal
    is gondoskodik. Az adatok napi biztonsági mentése megoldott. Az adatvédelmi incidensek elkerülése
    érdekében cégünk minden lehetséges intézkedést megtesz, egy ilyen incidens bekövetkezése esetén
    – incidenskezelési szabályzatunk szerint – haladéktalanul fellépünk a kockázatok minimalizálása, a
    károk elhárítása érdekében.

 

  1. AZ ÉRINTETTEK JOGAI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK
    Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak
    helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet
    adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti
    elérhetőségein.
    Az érintett kérelmére az információkat elektronikus formában szolgáltatjuk késedelem nélkül, de
    legkésőbb 30 napon belül, a vonatkozó szabályzatunknak megfelelően. Az érintetteknek a lenti jogok
    teljesítésére irányuló kéréseit díjmentesen teljesítjük.
    Tájékoztatáshoz való jog:
    Cégünk megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva, ugyanakkor precíz módon nyújtsa.
    A tájékozódáshoz való jog írásban, az 1. pontban megadott kapcsolati elérhetőségeken keresztül
    gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is
    adható tájékoztatás. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy amennyiben cégünk munkatársainak kétsége
    támad az érintett személyazonossága felől, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez
    szükséges információk nyújtását kérhetjük.

Az érintett hozzáféréshez való joga:
Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes
adatainak kezelése folyamatban van-e. Amennyiben folyamatban van személyes adat kezelése, az
érintett jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő, a felsorolásban szereplő
információkhoz hozzáférést kapjon.
• Az adatkezelés céljai;
• az érintett személyes adatok kategóriái;
• azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat
közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli (Európai Unión kívüli)
címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
• a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
• a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;
• a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
• az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a
profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy
az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható
következményekkel jár.
A fentieken túlmenően személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére
történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra
vonatkozó megfelelő garanciákról.

Helyesbítés joga:
E jog értelmében bárki kérheti a cégünk által kezelt, rá vonatkozó, pontatlan személyes adatok
helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.
Törléshez való jog:
Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan
késedelem nélkül töröljük a rá vonatkozó személyes adatokat:
a) személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más
módon kezelték;
b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek
nincs más jogalapja;
c) az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az
adatkezelésre;
d) a személyes adatok jogellenes kezelése állapítható meg;
e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi
kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások
kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés a következő célokból szükséges:

  1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
    b) a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog
    szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi
    jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
    c) a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból
    vagy statisztikai célból, közérdek alapján;
    d) vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog:
Az érintett kérésére korlátozzuk az adatkezelést a GDPR 18. cikkében fennálló feltételek esetén, tehát
ha:
a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok
felhasználásának korlátozását
c) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett
igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget
élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett
hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más
természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely
tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról
előzetesen tájékoztatni kell.

 

 

Adathordozáshoz való jog:
Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes
adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az
adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Cégünk word vagy excel formátumban tudja teljesíteni
az érintett ilyen kérését.

Tiltakozás joga:
Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra,
hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a
profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok
közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem
kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást:
Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve
a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen
jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés
a) az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében
szükséges;
b) meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé,
amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek
c) védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
d) az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Visszavonás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem
érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Eljárási szabályok:
Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított
egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott
intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez
a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a
késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja
az érintettet.
Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül
megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb
a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés
elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, és
élhet bírósági jogorvoslati jogával.
Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről
vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez
lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az
adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Kártérítés és sérelemdíj:
Minden olyan személy, aki az adatvédelmi rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem
vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre
jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott
károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő
kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal
ellentétesen járt el. Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az
adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által
okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a
teljes kárért.
Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző
eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

Bírósághoz fordulás joga és adatvédelmi hatósági eljárás:
Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben
soron kívül jár el.

Panasszal az Osztrák Adatvédelmi Hatóságnál (Österreichische Datenschutzbehörde) lehet élni.
A hatóság címe: 1080 Bécs, Wickenburggasse 8., Ausztria
Telefon: +43-1-531 15-202525
E-mail dsb@dsb.gv.at